При IPTV платформата клиентът може да си записва предавания, да се абонира за допълнителни услуги през интерфейса, да гледа програми отложено и много други. IPTV представлява комбинирана услуга за предоставяне на мултимедийно съдържание (видео, аудио, данни и интерактивни приложения) на крайни потребители чрез платформа с гарантирано качество. Възможностите за интерактивност (комуникация в двете посоки), както и multicast гарантираност на канала, дават отлично качество на сигнала и видеопотока.

 

IPTV значително превъзхожда наземното видеоразпръскване (DVB-T), цифровото кабелно разпръскване (DVB-C) и сателитното ТВ разпространение (DVB-S). И в това твърдение има логика - ефирното и сателитното излъчване са свързани с рискове от влошаване и загуба на сигнала, жичните комуникации са изложени на опасности от страна на атмосферните условия и промени в електричеството.

Оптичната свързаност доказва своите качества като най-сигурна, тъй като е независима от тези рискове и влияния. При нея оптичните кабели са разположени под земята и тя е най-надеждна за IPTV (Internet Protocol Television) разпространение.

BM Internet Protocol TeleVision